EIGEN VERANTWOORDELIJKHEID

Het is opvallend, zeker ook in deze vreemde en moeilijke tijden om het rechte pad te blijven volgen, vindt u niet? Wat is de waarheid? Wat is juist? Waar doe je goed aan en waaraan niet? Het valt allemaal niet mee, nu Nederland minstens 17 miljoen virologen en microbiologen telt die allemaal weten wat wel en niet goed voor ons is.

Maar wat is nu juist? Eigenlijk is dat niet zo moeilijk. Dat klinkt misschien eenvoudig, en op zich is het dat ook. Want hét probleem is niet (alleen) het virus, maar zijn wij toch echt zelf. Wij zelf kunnen de discipline niet (meer) opbrengen om datgene te doen wat moet, of beter is om wel of niet te doen. We weten allemaal eigenlijk wel wat wel of niet kan, maar schuiven het af op anderen of de overheid.

De anderhalve meterregel snappen we allemaal, maar als het ons zelf aangaat vinden we dat het allemaal niet zo’n vaart loopt. Het moet allemaal maar kunnen. Pas als het wettelijk verboden is of ons opgelegd wordt zijn we (vaker) bereid om ons eraan te houden. Voorbeelden illustreren dit. Steeds meer mensen roepen om een verplichting tot het dragen van mondkapjes. Maar dragen al deze mensen er zelf al één? De vraag stellen is het antwoord geven. En zo kunnen we nog wel meer voorbeelden geven, wat we hier nu maar niet zullen doen.

Kern van dit alles is dat we vooral logisch moeten nadenken. Met duizenden in een winkelstraat gaan lopen is misschien niet handig. Een feestje thuis met 30 vrienden ook niet. En zeker niet met tienduizenden op de kermis in Tilburg gaan lopen. Het Coronavirus is zo’n beetje in onze provincie ontstaan! Dan zou je toch verwachten dat mensen dubbel alert zijn…..maar helaas. Dus, denk goed na. Wat is verstandig en wat niet. En handel daarna, en praat geen zaken goed omdat het jezelf beter past. Logisch nadenken moeten wij ook bij het aankopen van een huis en het afsluiten van de juiste hypotheek(constructie).

Vraagprijzen van huizen stijgen nog altijd, het aanbod is en blijft schaars. Is het verstandig om nu wel of juist niet te kopen? De werkloosheid neemt toe, de onzekerheid over uw baan en inkomen wellicht ook? En toch, dat specifieke huis is misschien precies wat u zoekt. Het zijn soms lastige afwegingen die u moet maken. Huizen zijn niet goedkoop, en worden voorlopig eerder duurder dan goedkoper. De hypotheekrente is laag en we verwachten op korte termijn niet dat er veel zal veranderen. Twijfelt u, kom ook dan gerust bij ons langs. Vaak helpt het om alle scenario’s eens op een rijtje te zetten en inzichtelijk te maken. Wat als….. Maak gerust een afspraak en we rekenen het u voor, dat helpt om de juiste keuzes te maken.

 

Tekst: STERKin.