VASTGOED EN DE ”GOUDEN BERGEN”

Beleggen in vastgoed. Met de al geruime tijd lage (lees ook negatieve) rente op spaargelden zijn steeds meer (jonge) mensen geïnteresseerd in beleggen. Vooral het beleggen in vastgoed lijkt bijzonder interessant, niet in de laatste plaats door de enorme stijging in waarde van vastgoed.

Alleen, hoe doe je dat? Nou, niet volgens de methode van diverse elitaire beleggingsclubjes. Een voorbeeld hiervan is een bijzonder elitair clubje, waarvan wij de naam uiteraard niet zullen noemen, dat vorig jaar een aantal bijeenkomsten organiseerde voor geïnteresseerden om zich te laten informeren door vastgoedinvesteerders, financiers en andere zogenaamde deskundigen hoe je snel en veel geld kon verdienen. De toegang was voorbehouden aan een selecte groep mensen. De entree bedroeg “slechts” € 20.000,- per genodigde, maar ja dan heb je ook wat. Onder genot van champagne en exclusieve hapjes waande je je even lid van de happy few van Nederland. Het grote geld kwam eraan, dat was slechts een kwestie van tijd.

Maar ja, u raadt het waarschijnlijk al, de waarheid blijkt toch heel anders. Nog maar een half jaar later blijkt dat de beloftes niet waargemaakt worden, er is (nagenoeg) geen rendement en er staken diverse deelnemers zich diep in de schuld om mee te doen. Mensen blijken hardleers. De aandelen-leaseconstructies van 20 jaar geleden blijken te zijn vergeten. Geld lenen om mee te beleggen. 12% rente betalen over het geleende geld en een verwacht rendement van 8%. U hoeft geen economie te hebben gestudeerd om te begrijpen dat dit een tamelijk kansloze missie is. Maar waarom trappen mensen er dan toch in? Hebzucht? Naïviteit? De klachten over dit soort clubjes zijn nog steeds gaande en een procedure door de gedupeerden dreigt. Op zich begrijpelijk en terecht, maar enige kritiek is ook terecht. Wees toch niet zo dom om erin te trappen.

Wij geloven zeker in het succes van beleggen in vastgoed, vooral op langere termijn, maar daar gaat een grondige (risico)analyse aan vooraf. Wij gaan met u echt de diepte in en kijken naar uw persoonlijke situatie. Hoe staat u er financieel voor, hoe ziet uw toekomst eruit, wat zijn uw wensen, verwachtingen en mogelijkheden en niet geheel onbelangrijk, hoe redeneren geldverstrekkers in deze markt van vastgoed. Waar moet u rekening mee houden? Kunt u eventuele tegenvallers opvangen. Dat doen we niet met een avond in het casino met champagne en kaviaar maar gewoon aan tafel met koffie en water. Laten we vooral nuchter blijven en met een goed en gedegen vermogensplan komen om te kijken naar wat er wel en niet kan. Daar bent u het beste bij gebaat.

Adviseren is kennis delen, en daar zijn we STERKin.

U bent van harte welkom.