VEEL NEDERLANDERS SLUITEN NIET OVER

Veel van onze landgenoten laten een kans liggen: ongeveer 23 procent van de Nederlandse huizenbezitter, heeft zich niet verdiept rondom het oversluiten van de hypotheek. De woningeigenaren laten hierdoor een potentiële kostenbesparing links liggen.

Veel voordeel
Uit onderzoek van Independer blijkt dat ruim de helft van de ondervraagde woningeigenaren een woning kochten voor 2016, toen de rentes nog een stuk hoger lagen. Daarom kan in veel gevallen het oversluiten van een hypotheek al snel veel voordeel opleveren.

Rente historisch laag
Vandaag de dag worden hypotheken afgesloten met rentes die onder de 1 procent duiken. Hierdoor staan de rentestanden historisch laag – zelfs het laagste punt van deze eeuw. Veel woningeigenaren in Nederland (68 procent) betaalt meer dan 2 procent en een kleiner gedeelte (28 procent) betaalt zelfs meer dan 3 procent. Een groot gedeelte van deze huizenbezitters betaalt dus in overmaat.

Boeterente
Een van de boosdoeners in het verhaal is de zogenaamde “boeterente”. Zo kan er bij het oversluiten van een lening een boete worden opgelegd. Wat veel mensen niet beseffen, is dat deze boete vaak snel terugverdiend kan worden wanneer men het voordeel van oversluiten doorrekend. Het blijkt dan veelal dat de boete vaak in enkele jaren al is terugverdiend. Tijdens de overige looptijd profiteert de hypotheekhouder dan maximaal door het lage rentetarief.

Bent u ook benieuwd wat u kunt besparen op uw hypotheek?

Neem dan vrijblijvend contact op en wij helpen u graag!