INVESTEREN IN VASTGOED OP ARUBA. EEN WIN-WIN KANS VERGELIJKBAAR MET BONAIRE

Aruba en Bonaire staan bekend om hun adembenemende natuurlijke schoonheid, warme klimaat en gastvrije cultuur. Terwijl investeren in vastgoed op Bonaire al lang als een aantrekkelijke kans wordt beschouwd, heeft Aruba de laatste jaren ook de aandacht getrokken van investeerders die op zoek zijn naar lucratieve mogelijkheden. In deze blog zullen we verkennen waarom investeren in vastgoed op Aruba net zo interessant lijkt als op Bonaire, met de focus op aantrekkelijke rendementen die kunnen worden behaald door verhuur aan toeristen.

  1. Toeristische aantrekkingskracht: Beide eilanden hebben een aanzienlijke toeristische aantrekkingskracht, dankzij hun prachtige stranden, duiklocaties en levendige cultuur. Aruba trekt jaarlijks miljoenen bezoekers van over de hele wereld aan, waardoor er een stabiele vraag is naar accommodatie. Dit biedt investeerders de mogelijkheid om een continuïteit van huurinkomsten te realiseren.
  2. Rendementspotentieel: Net als op Bonaire kan het verhuren van vastgoed op Aruba aan toeristen aanzienlijke rendementen opleveren. De groeiende populariteit van vakantieverhuurplatforms zoals Airbnb heeft de markt voor kortetermijnverhuur een impuls gegeven. Toeristen verkiezen vaak privé-accommodaties boven traditionele hotels, waardoor er een kans ontstaat voor vastgoedinvesteerders om een hogere bezettingsgraad en tarieven te realiseren.
  3. Overheidsbeleid: Zowel Aruba als Bonaire hebben een gunstig beleidsklimaat voor buitenlandse investeerders. Ze hebben aantrekkelijke fiscale regelingen en eigendomsrechten voor buitenlandse kopers, wat het investeringsproces vergemakkelijkt. Het beleid op Aruba ondersteunt, net als op Bonaire, duurzaam toerisme, wat betekent dat er kansen zijn voor investeerders die willen bijdragen aan de lokale gemeenschap en tegelijkertijd profiteren van rendement.
  4. Diversificatie van portefeuille: Voor investeerders die al op Bonaire actief zijn, biedt het uitbreiden naar Aruba een mogelijkheid voor diversificatie van hun vastgoedportefeuille. Hierdoor kunnen risico’s beter worden gespreid en kunnen investeerders profiteren van meerdere bronnen van inkomsten.
  5. Waardestijging op de lange termijn: Beide eilanden tonen een gestage groei van het toerisme en investeringen in infrastructuur. Dit kan leiden tot een toenemende vraag naar accommodatie op de lange termijn, wat resulteert in waardestijging van het vastgoed. Investeren in vastgoed op Aruba zou investeerders de kans kunnen bieden om te profiteren van zowel rendementen uit verhuur als waardevermeerdering van het onroerend goed.

Conclusie: Een vergelijkbare kans op beide Eilanden

Terwijl Bonaire al lange tijd in de schijnwerpers staat als een aantrekkelijke bestemming voor vastgoedinvesteringen, heeft Aruba de laatste jaren bewezen dat het eveneens een aantrekkelijke bestemming is voor investeerders die op zoek zijn naar rendement uit toeristische verhuur. Met een groeiende stroom van toeristen, gunstige overheidsmaatregelen en de mogelijkheid om te diversifiëren, lijken beide eilanden vergelijkbare kansen te bieden. Investeren in vastgoed op Aruba kan zowel financiële beloningen als een kans om bij te dragen aan duurzaam toerisme met zich meebrengen. Of het nu op Aruba of Bonaire is, vastgoedinvesteringen lijken een win-win scenario te zijn in deze Caribische paradijzen.