Aankoopbegeleiding

Wij helpen u graag aan uw droomhuis!

Meer informatie

Waarom aankoopbegeleiding vandaag de dag onmisbaar is!

Je hebt het vast gemerkt: de huizenprijzen schieten de lucht in. Volgens het CBS betaalden kopers in februari maar liefst 1% meer dan de maand ervoor. Dit jaar lijkt de stijging zelfs groter te zijn dan voorspeld door economen. Bij bezichtigingen is het drukker dan ooit, en bieden boven de vraagprijs is eerder regel dan uitzondering.

Gemiddeld kostte een woning in februari €427.279, een stijging van 4,3% vergeleken met een jaar eerder. We zitten bijna weer op het recordniveau van medio 2022. Deze cijfers lopen wel altijd een paar maanden achter, maar makelaars bevestigen dat de vraag blijft stijgen terwijl het aanbod achterblijft, vooral door een gebrek aan nieuwbouw.

Mensen zijn zo wanhopig dat ze zelfs interesse tonen in klushuizen, vertelt Jan van Son van Cirkel Makelaars uit Haarlem. “Ik heb klushuizen – wel op goede locaties – waar zo’n 25 mensen op afkomen.” Hij verbaast zich erover. “Je zou denken dat dit op een gegeven moment moet stoppen. Het is anders dan begin vorig jaar, toen ging op de zaak de telefoon niet eens.”

Volgens Hans van der Ploeg van makelaarsorganisatie VBO, de een na grootste brancheclub van Nederland, is het spel tussen vraag en aanbod de oorzaak van deze hectiek. “Mensen kunnen wel even wachten met kopen, maar op een gegeven moment gaan ze de stap maken. En dan moet je overbieden.”

In de regio Utrecht is overbieden weer heel normaal, volgens Marius Don van Molenbeek Makelaars. “We zien ook weer dat huizenzoekers dat overbieden incalculeren. Als ze bijvoorbeeld €500.000 kunnen betalen, dan gaan ze zoeken tot €450.000.” Maar verkopers houden daar ook rekening mee, zegt Don. “Huizen worden dan scherp geprijsd, om te zorgen dat je de doelgroep binnen krijgt.”

In deze tijd is het cruciaal om slim te werk te gaan bij het kopen van een huis. Een aankoopmakelaar kan hierbij helpen. Door hun expertise weten ze de juiste prijs te bieden zonder te veel overbieden. Het kan het verschil maken tussen het bemachtigen van je droomhuis of teleurgesteld achterblijven. Bij STERKin staan we klaar om je te begeleiden bij het kopen van je nieuwe thuis.