HUIZENMARKT

Zoals u van ons gewend bent, schrijven zo af en toe ook eens een column over ons vakgebied, de huizen-en hypotheekmarkt. Dat klinkt logisch natuurlijk omdat het ons dagelijkse werk is, maar wij begrijpen ook dat als we in iedere column u alleen maar vertellen over hypotheken en huizen dat u zich ook wel eens zult afvragen of er nog meer bestaat dan alleen dat. En dat is ook begrijpelijk.

Vandaag de dag praat bijna iedereen, zo lijkt het, alleen nog over Corona. En hoewel het natuurlijk onze samenleving beheerst, kunnen wij ons voorstellen dat ook u wel eens denkt, “ik ben er wel even klaar mee”. RIVM, OMT, Virologen, quarantaine, mondkapjes, het zijn woorden die we onderhand wel kunnen dromen. O ja, en laten we daar Maurice de Hond nog aan toevoegen. We gaan in deze column niet verder in op alle zin en mogelijke onzin die er her en der gezegd wordt, daar zijn anderen veel beter in. Laten we volstaan met de wens dat we allemaal zo rationeel mogelijk blijven en dat we zo snel mogelijk weer zoveel mogelijk terug kunnen naar het normaal. Al dan niet met anderhalve meter afstand. Maar waar we het wel over willen hebben is een heel vervelend fenomeen.

Door de gevolgen van Corona verliezen steeds meer mensen hun baan en komen in een sociale uitkering terecht. Dat is heel vervelend. Zowel emotioneel als financieel hakt dat er waarschijnlijk flink in. En dat juist terwijl de werkloosheid zo extreem laag was! En de vooruitzichten zijn ook al niet zo best omdat de verwachting is dat er nog het nodige bijkomt, al dan niet als gevolg van een 2e epidemiegolf. We willen natuurlijk niet doemdenken, maar de kans is simpelweg een stuk groter geworden dat het u ook overkomt. Dat klinkt misschien heel raar maar kijk maar naar de cijfers.

De werkloosheid stijgt. En dat dit een negatief effect op de arbeidsmarkt gaat geven is evident. Maar niet alleen op de arbeidsmarkt. Ook binnen de huizenmarkt zal zit merkbaar zijn. We verwachten helaas niet dat de vraag naar (betaalbare) woningen zal afnemen, daar is die simpelweg te groot voor, maar waar wel problemen kunnen ontstaan is bij huizenbezitters. Vanwege werkloosheid zou het wel eens kunnen gebeuren dat u de maandlasten niet meer kunt betalen, en dan worden de problemen wel serieus. We willen u er daarom op wijzen dat wij binnen onze producten hiervoor een verzekering hebben die de financiële gevolgen van werkloosheid grotendeels kan opvangen. Was deze verzekering tot voor kort nauwelijks in trek, nu ineens is hij actueel! Wilt u ook eens kijken naar de mogelijkheden en de kosten, neem dan even contact met ons op.

 

Tekst: STERKin.