WAAROM HET SLIM IS OM VÓÓR UW 57E EEN NIEUWE WONING TE KOPEN: PENSIOEN EN REGELGEVING

De aankoop van een nieuwe woning is een belangrijk mijlpaal in ons leven. Het is niet alleen een investering in vastgoed, maar ook een beslissing die onze financiële toekomst kan beïnvloeden. Veel mensen denken er pas aan om na hun pensioen van huis te veranderen, maar er zijn goede redenen om te overwegen dit al eerder te doen, bij voorkeur zelfs voor uw 57e. De reden? De pensioenregelgeving kan negatieve gevolgen hebben voor diegenen die binnen 10 jaar met pensioen  gaan. Dit omdat het pensioeninkomen vaak lager is dan het huidige inkomen.

  1. Hypotheekgoedkeuring wordt moeilijker na uw 57e

Het verkrijgen van een hypotheek na uw 57e kan een uitdaging zijn. Veel geldverstrekkers zijn terughoudend om leningen te verstrekken aan mensen die dicht bij hun pensioenleeftijd zijn, vanwege de onzekerheid over het toekomstige inkomen. Dit betekent dat u misschien niet in staat bent om de woning van uw dromen te financieren of dat u hogere rentetarieven moet accepteren. Door voor uw 57e een nieuwe woning te kopen, vermijdt u deze hindernissen en kunt u profiteren van gunstige hypotheek voorwaarden.

  1. Pensioeninkomen is vaak lager dan het huidige inkomen

Een andere belangrijke reden om vroegtijdig te verhuizen, heeft te maken met uw pensioeninkomen. Zoals al werd benoemd ervaren de meeste mensen een daling in hun inkomen wanneer ze met pensioen gaan, zelfs als ze recht hebben op een pensioenuitkering. Dit kan het gevolg zijn van een vermindering van de inkomsten uit werk, maar ook van lagere pensioenuitkeringen dan het salaris dan u gewend bent. Als u gewend bent aan een bepaalde levensstijl, kan deze daling een aanzienlijke impact hebben op uw financiële stabiliteit.

  1. Kies een woning die past bij uw toekomstige behoeften

Wanneer u vroeg begint met het plannen van uw woningaankoop heeft u meer keuzemogelijkheden. U kunt een woning kiezen die beter aansluit bij uw toekomstige behoeften, zoals een gelijkvloers appartement voor meer comfort op oudere leeftijd of een woning in de buurt van voorzieningen zoals gezondheidszorg en openbaar vervoer. Op deze manier bent u altijd goed op de toekomst voorbereid.

  1. Voorkom onnodige stress tijdens uw pensionering

De tijd van het pensioen moet een tijd zijn om te ontspannen en te genieten van het leven, niet om u zorgen te maken over financiële problemen of een hypotheekaanvraag. Door vroegtijdig te verhuizen, vermijdt u onnodige stress en kunt u zorgeloos genieten.

Meer informatie

Er zijn dus genoeg redenen om na te denken over het kopen van een nieuwe woning voor uw 57e, vooral als u van plan bent om binnen 10 jaar met pensioen te gaan. Dus denk hier goed over na en maak een weloverwogen keuze. Heeft u hier hulp bij nodig? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Maak een afspraak of loop bij ons binnen voor meer informatie, de koffie staat klaar!